Columns

WIJ Jonge Ouders

Column augustus 2014: Thuis geboren: Chiara

De nieuwe bank! Mijn vliezen breken op de nieuwe bank?! Ik hoor het mezelf nog denken, even voordat de persweeën beginnen. Er worden lappen en matjes neergelegd, handdoeken in de aanslag. Een paar tellen later voel ik een plens warm water onder mijn billen en rug. Daar gaat de bank … Heel veel tijd om er verder over na
te denken heb ik niet; de volgende wee komt aanrollen. Als ik deze zoveelste buikkramp heb overleefd en weer bijgepuft ben, denk ik aan een paar uur eerder. Ik trok het niet meer. De weeën waren zo heftig dat ik stantepede naar het ziekenhuis wilde. Ik overleefde door niet stil te staan bij wat er gebeurde en in het moment te leven, maar toen – ik kon er niks aan doen – dacht ik opeens: spuit mij maar plat! [pdf]